Geodéziai felmérés

Mielőtt bármilyen tervezési munkához fogna, első lépésként egy részletes alaptérképet kell kidolgozni. Ez magába foglalja a jogi határokat, a helyszíni használatot, a közműveket, az épületeket, fákat.

Miért van szükség tervezési alaptérkép készítésére?

A tervezési területen lévő utak, építmények, közmű létesítmények, kerítések vízszintes és függőleges geodéziai bemérési adataik szerint szerepelnek a tervezési alaptérképen, mely elengedhetetlen eszköze tervei megvalósításához. Az építész a pontos domborzati viszonyok felmérése nélkül nem tudja majd elhelyezni az új épületet. Szükség esetén légi felvételekkel is kiegészítjük az alaptérképet, így még látványosabban tudjuk szemléltetni a kérdéses területet.

Magánszemélyek, valamint beruházók, tervezők esetében is az az elvárás érvényes, hogy kötelező elkészíttetni az előzetes felmérést 10%-nál nagyobb lejtésű területen. Ezt a feladatot csak (GD) geodéziai tervező minősítésű földmérő irányításával lehet megoldani.

A földmérő szakember szintvonalas térképet is készíthet, mely során a felszíni csapadékvíz elvezetés is tervezhetővé válik. Rengeteg költséget megtakarítunk és sok bosszúságtól is megkíméljük magunkat a tervezési alaptérkép elkészíttetésével, ugyanis ha már a projekt közepén derül ki valami nem várt akadály,  komoly problémába is ütközhetünk.

Igény esetén digitális terepmodellt készítünk a tervező mérnökök számára nyomtatott és digitális formában is.

Ha az Ön igényeihez igazodó, lakható lakókörnyezet kialakítására vágyik, forduljon földmérő szakemberhez, aki el tudja készíteni a tervezési alaptérképet, és kezdődhet a munka. Ez a dokumentum lesz az építész, az úttervező, a kertépítő legfőbb kiinduló pontja.

Manapság mindenre fel kell készülni, és mivel a tervezési alaptérkép rögzíti az építkezések előtti kezdő állapotot, a szomszédokkal vagy hatóságokkal való vitás ügyekben akár perdöntő is lehet.

 

Segítünk, hogy mire van szüksége!

Laikusként nem mindig egyszerű rájönni, melyik földmérési feladat vezet eredményre, ezért készítettünk magyarázatokat a szolgáltatásainkhoz. Nézze meg őket, ha nem biztos benne, mire van szüksége.

Miért az AlbaGIS?

  • Megoldás orientált gondolkodás
  • Megbízható ügyfélképviselet
  • Komplex megoldások
  • Minősített szaktudás
  • Kedvező árak

Kapcsolat

Hívjon

Címünk

8000 Székesfehérvár
Királykút lnd. 1. II/3.