Épületkitűzés

Az épület alapját az építés megkezdése előtt célszerű kitűzetni földmérővel, hogy elkerülje a későbbi esetleges jogvitákat. Az épületkitűzés során az épület töréspontjai kerülnek rögzítésre a talajba, ez történhet fakaróval, festékkel vagy Hilti szeggel. Ezek a jelölések határozzák meg az épület pontos helyét a telken belül.

Földmérőként akkor is ki tudjuk jelölni az épület pontos helyét, ha a terület még nincs bekerítve. Műszereinkkel pontosan kimérjük a leendő épület töréspontjait és ki is tűzzük a megfelelő eszközzel.

Általában az építési vállalkozók is ki tudják tűzni az épület helyét, legalábbis abban az esetben, ha a terület be van kerítve. Ilyenkor a kerítést használják kiinduló pontként és ahhoz viszonyítva tűzik ki az épületet. Csak akkor fogadja el ezt a megoldást, ha biztos benne, hogy a kerítés jó helyen van, mert a rossz helyen lévő kerítés alapján kitűzött épület rossz helyen lesz és ez végeláthatatlan jogvitákat eredményezhet.

Ha tehát nem biztos abban, hogy a kerítés jó helyen van, vagy nincs kerítés, akkor mindenféleképpen kérje segítségünket az épületkitűzésben!

Mire van szükségünk az épletkitűzéshez?

  • Ha van akkor az épület kitűzési tervére, ha nincs, akkor kössön össze bennünket a tervezővel és megbeszéljük vele, hogy milyen tervre van szükségünk.
  • Egyeztetett időpontban kitűzzük az épületet és ezt Önnek át kell venni

 

Segítünk, hogy mire van szüksége!

Laikusként nem mindig egyszerű rájönni, melyik földmérési feladat vezet eredményre, ezért készítettünk magyarázatokat a szolgáltatásainkhoz. Nézze meg őket, ha nem biztos benne, mire van szüksége.

Miért az AlbaGIS?

  • Megoldás orientált gondolkodás
  • Megbízható ügyfélképviselet
  • Komplex megoldások
  • Minősített szaktudás
  • Kedvező árak

Kapcsolat

Hívjon

Címünk

8000 Székesfehérvár
Királykút lnd. 1. II/3.