Földmérő, földmérés Csákberény és környékén

Cégünk 2009 óta áll Csákberény és vonzáskörzetében földmérés területén ügyfelei rendelkezésre, ez idő alatt számos telekalakítást, jog bejegyzést, épület kitűzést, megosztást, összevonást, tervezési alaptérképet valamint ingatlannal kapcsolatos földmérési feladatot hajtottunk végre.

Ügyfeleink érdekeit minden esetben maximálisan képviseljük legyen az a szomszéddal történő telekhatárban bekövetkezett nézeteltérés vagy éppen az illetékes hatósággal való egyeztetés.

Geodéziai feladatok mellett Csákberény és Fejér vármegye területén partnereinken keresztül komplex megoldásokat is nyújtunk a földmérés kapcsolódó, jogi, tervezési, környezetvédelmi, talajmechanikai és építészeti kérdéseinek megoldásában.

Működési területünk Csákberény és vonzáskörzete, ahol földmérési, geodéziai kérdések és igények vonatkozásában számos szolgáltatást nyújtunk.

Laikusként nem mindig egyszerű rájönni, melyik földmérési feladat vezet eredményre, mikor szükséges földmérő megkeresése ezért készítettünk magyarázatokat a szolgáltatásainkhoz. Nézze meg őket, ha nem biztos benne, mire van szüksége.

Leggyakoribb földmérési problémák

 1. Az értékbecslő szerint nem egyeznek a térképen és a helyszínen lévő építmények -> Épületfeltüntetés
 2. Megépítettem a házamat és szeretném bejegyeztetni a földhivatali nyilvántartásba -> Épületfeltüntetés
 3. Elbontottam az egyik épületet és szeretném töröltetni a földhivatali nyilvántartásból -> Épülettörlés
 4. A telkemből több telket szeretnék kialakítani -> Telek megosztás
 5. Több telkem van egymás mellett, szeretném egyesíteni őket -> Telek összevonás
 6. A szomszéd telkéből megvettem egy részletet, szeretném az enyémhez csatolni -> Telek határrendezés
 7. A meglévő telekhatár nem egyenes, ki szeretném egyenesíteni ->Telek határrendezés
 8. Szeretném tudni hol van a hivatalos telekhatár -> Telekhatár kitűzés
 9. Vásárlás előtt állok, de nem tudom a telek határait -> Telekhatár kitűzés
 10. Hova tehetem a kerítést? -> Telekhatár kitűzés
 11. A tervezőnek szüksége van geodéziai felmérésre -> Tervezési alaptérkép
 12. Házat építek és szintvonalas helyszínrajzot kér a tervező -> Szintvonalas helyszínrajz
 13. Osztatlan közös tulajdonomhoz kapcsolódó telket szeretném rögzíteni -> Használati megosztás
 14. A kivitelezést szeretném ellenőrizni -> Megvalósulási térkép készítés
 15. Elkészült az új telephely, szeretném egy térképen látni -> Telephely felmérés
 16. A tervezőnek szüksége van geodéziai felmérésre -> Geodéziai felmérés
 17. Hívott a kivitelező, hogy ki kellene tűzni az épület alapját -> Épületalap kitűzés
 18. Több telkem van egymás mellett, szeretném őket egyesíteni majd újra megosztani-> Telekcsoport újraosztás

 

Leggyakoribb földmérési szolgáltatásaink Csákberény és vonzáskörzetében

Épületfeltüntetés:

Általában akkor van szükség, ha egy telken egy vagy több új épületet emeltek, vagy épületbővítés történt. A változásokat fel kell tüntetni az ingatlan nyilvántartásban is.

Ha az épület kiterjedése, alapterületének körvonala változik a tervezett átalakítások, bővítések miatt, mindenképpen szükséges az épületfeltüntetés és az ehhez kapcsolódó vázrajz elkészíttetése. Például ha új szobát építettek a házhoz, vagy beépítették a teraszt.

Épülettörlés:

Az épülettörlési eljárás azt jelenti, hogy a földhivatalban az ingatlan nyilvántartási térképről és a tulajdoni lapról is törlik az elbontott épületet. A szükséges dokumentációt a földmérő készíti el.

Épület kitűzés:

Az épület alapját az építés megkezdése előtt célszerű kitűzetni földmérővel, hogy elkerülje a későbbi esetleges jogvitákat. Az épületkitűzés során az épület töréspontjai kerülnek rögzítésre a talajba, ez történhet fakaróval, festékkel vagy Hilti szeggel. Ezek a jelölések határozzák meg az épület pontos helyét a telken belül.

Általában az építési vállalkozók is ki tudják tűzni az épület helyét, legalábbis abban az esetben, ha a terület be van kerítve. Ilyenkor a kerítést használják kiinduló pontként és ahhoz viszonyítva tűzik ki az épületet. Csak akkor fogadja el ezt a megoldást, ha biztos benne, hogy a kerítés jó helyen van, mert a rossz helyen lévő kerítés alapján kitűzött épület rossz helyen lesz és ez végeláthatatlan jogvitákat eredményezhet. Mire is van szükségünk?

 • Ha van akkor az épület kitűzési tervére, ha nincs, akkor kössön össze bennünket a tervezővel és megbeszéljük vele, hogy milyen tervre van szükségünk.
 • Egyeztetett időpontban kitűzzük az épületet és ezt Önnek célszerű átvenni.

Földmérőként akkor is ki tudjuk jelölni az épület pontos helyét, ha a terület még nincs bekerítve. Műszereinkkel pontosan kimérjük a leendő épület töréspontjait és ki is tűzzük azt a helyszínen, akár a teljes építkezés geodéziai művezetését is ránk bízhatja így biztos lehet abban hogy minden terv szerint épül.

Telek megosztás

A telekmegosztás a telekalakítási eljárás egyik változata.  Olyan folyamat, melynek során egy vagy több telekből kettő, vagy több, külön helyrajzi számon szereplő telket alakítunk ki. Mindez szigorú szabályokhoz kötött és csak a helyi önkormányzat jegyzője, ill. az építésügyi hatóság bevonásával valósítható meg. Ha szeretné megosztani telkét, kérje földmérő segítségét, aki pontosan tudja, milyen engedélyeket kell beszerezni és elvégzi a szükséges méréseket is.

 

Segítünk, hogy mire van szüksége!

Laikusként nem mindig egyszerű rájönni, melyik földmérési feladat vezet eredményre, ezért készítettünk magyarázatokat a szolgáltatásainkhoz. Nézze meg őket, ha nem biztos benne, mire van szüksége.

Miért az AlbaGIS?

 • Megoldás orientált gondolkodás
 • Megbízható ügyfélképviselet
 • Komplex megoldások
 • Minősített szaktudás
 • Kedvező árak

Kapcsolat

Hívjon

Címünk

8000 Székesfehérvár
Királykút lnd. 1. II/3.